Wie, wat, hoe?

over Leerkracht

Huiswerkklas

Heb je een stok achter de deur nodig om tot het maken van je huiswerk te komen? Heb je behoefte aan een rustige werkplek om je huiswerk onder begeleiding te maken? Of wil je je huiswerkbegeleiding afbouwen? Dan is de huiswerkklas iets voor jou. Op een rustige werkplek doe je ‘s middags je huiswerk, onder toezicht van een begeleider.

Bij de huiswerkklas bieden we leerlingen vooral een rustige plek om, onder toezicht, huiswerk te maken. De leerling maakt samen met de begeleider een dagplanning en gaat aan de slag. De leerling gaat naar huis als het huiswerk voor de volgende dag, of in overleg voor volgende dagen, af is. Uiteraard kan de leerling met zijn studievragen bij de begeleider terecht. Er is gemiddeld 1 begeleider op 8 leerlingen.

Leerlingen die zich aanmelden voor de huiswerkklas moeten daarvoor wel goed zelfstandig kunnen werken. In de huiswerkklas zijn de groepen groter dan bij de huiswerkbegeleiding.

Voor leerlingen die meer structuur nodig hebben en begeleid moeten worden in het leren leren, plannen en overhoren is een startperiode in de intensieve huiswerkbegeleiding daarom aan te bevelen. De huiswerkklas is ook een goede optie als afbouw van de intensieve huiswerkbegeleiding. Deelnemen kan al vanaf 1 middag per week.


Maandtarieven:
1 x per week huiswerkklas: €100,-
2 x per week huiswerkklas: €125,-
3 x per week huiswerkklas: €150,-
4 x per week huiswerkklas: €175,-

Maandtarief is een gemiddeld maandtarief over het gehele schooljaar. Vakanties zijn dus binnen dit tarief doorberekend.